Scroll naar de top van de pagina

Plaece.base Mei 2024

Vanaf april 2024 ontvang je iedere maand een mailing met alle verbeteringen die achter de schermen in Plaece worden doorgevoerd. Iedere maand brengen we een nieuwe versie uit van Plaece.base. De versie van deze maand is: V3.64. Onderstaande verbeteringen in Plaece.base komen in mei voor iedereen beschikbaar.

Wat is er verbeterd?

 • Nieuwe status bij activiteiten: 
  Bij activiteiten is het mogelijk om een status mee te geven. Denk aan: "Uitverkocht". Er is nu ook een nieuwe status beschikbaar om te gebruiken: "Ingepland".
 • API
  Verbeteringen in de API voor toekomstige flexibiliteit en performance verbeteringen
 • Technische updates
  Updates van de achterliggende techniek (Voor de liefhebber: Composer, Twig/Live components)

New feature: Meerdere evenementen tegelijk verwijderen

De volgende stap in het toevoegen van bulk-acties is toegevoegd: selecteer meerdere evenementen en verwijder deze in 1 keer. Zo kun je eenvoudig je database met evenementen opschonen door alle (lang) verlopen evenementen te verwijderen.

New feature:
Smart AI assistent - Automatisch SEO teksten schrijven (Pilot fase)

Laat de AI-assistant automatisch SEO-teksten genereren. Stap-voor-stap werken we toe naar een AI-assistant die de redactie kan helpen met het aanmaken, bewerken, herschrijven en vertalen van locaties, activiteiten, routes en arrangementen. We activeren deze AI-assistant voor een aantal partners, zodat zij de nieuwe feature kunnen uitproberen. Zodra de AI-assistent als feature afgenomen kan worden, kunnen we je meer vertellen over de kosten en exacte mogelijkheden.

Plaece.creator Mei 2024

De versie van de maand Mei krijgt het nummer V2.71. Dit is belangrijk om te weten, omdat je dan altijd kunt navragen wat het meest recente versienummer is van je eigen website. Zo weet je welke verbeteringen tot je beschikking komen als je eigen website wordt geupdated. 

Voor Plaece.creator krijgt je verbeteringen te zien zodra er een update van jouw website is doorgevoerd. Het kan dus zijn dat je verbeteringen in Plaece.creator pas op een later moment ziet. Wil je de verbeteringen op een door jouw gekozen moment beschikbaar hebben? Neem dan contact op met support@insiders.nl.
Nieuwe features kun je als uitbreiding op je website afnemen. Voor het toevoegen van features is bijna altijd een update nodig tenzij je website al volledig up to date is. 

Wat is er verbeterd?

 • Optimalisatie weergave bij veel kalenderregels
  Bij activiteiten en evenementen kan het voorkomen dat er veel data en tijden zijn gevuld. We tonen nu de eerste 10 aankomende data, met een "Bekijk meer data en tijden" link. Vervolgens worden de volgende 10 resultaten getoond. Zo voorkom je dat je pagina enorm lang wordt.
 • Verticale video thumbnails in de mediabank
  Naar aanleiding van de nieuwe feature "Video voor mobiele apparaten" zagen we dat de thumbnails van verticale video's nog niet helemaal goed gingen in de mediabank. Dat is opgelost.
 • Extra filtermogelijkheden voor gerelateerde items
  Op een detailpagina van een locatie of activiteit kun je meer gerelateerd aanbod tonen (lees ook de blog: Verleid de bezoeker met gerelateerd aanbod). Het is nu ook mogelijk om het aanbod te filteren op een specifieke categorie, tag, marker of attribuut.
 • Exporteren en importeren van redirects
  Mocht je bezig zijn met het voorbereiden van een redesign of een migratie van je website? Dan kunnen we nu eenvoudig een lijst met alle reeds ingestelde urls voor je exporteren. Als jij de juiste redirects weer aan ons aanlevert, kunnen we die vervolgens weer eenvoudig voor je importeren!
 • Automatisch vervangen van URLs
  Je kent het wel...Je hebt als voorbereiding voor je nieuwe site alles gevuld op je onderwateromgeving. Bij het live zetten van je website kan het voorkomen dat er nog directe linkjes wijzen naar de onderwateromgeving. We hebben een functionaliteit gemaakt, waarmee wij voor jou in 1x alle linkjes kunnen aanpassen.
 • Optimalisaties story, carrousel en hero pagepart
  Voor deze pageparts zijn kleine optimalisaties doorgevoerd qua marges en uitlijning. Daarnaast is het nu ook mogelijk om een story op mobiel te laten veranderen in een carrousel. Dit kunnen we per website voor je aanzetten.
 • Icoontjes voor categorieen worden getoond in het overzicht
  Wist je dat je icoontjes kun instellen voor de categorieen op je website (lees anders het blogartikel: Icoontjes en kleuren instellen op de interactieve kaart). In plaece.creator kun je nu in je categorie-overzichten ook direct zien welk icoontje je hebt ingesteld. Zo zie je in 1 oogopslag welke categorieën je nog niet van een icoontje hebt voorzien.
 • Technische updates
  Updates van de achterliggende techniek (Voor de liefhebber: Core, Symfony, NPM, Composer) en diverse performance verbeteringen

New features

Base Content Map

Maak jij lijstjesblogs? Met een opsomming van de leukste tips? Hoe mooi zou het zijn als je alle vermeldingen in je blog automatisch op een kaartje zou kunnen plaatsen. Dat is precies wat je kunt doen met de Base Content Map. Deze feature werkt samen met de "Manual Base Item"-feature.

Vraag de prijs aan

Issuu embed

Maak jij online bladerboekjes van je promotiebrochure, routes, enz? En gebruik je daar Issuu voor? Integreer met deze nieuwe feature je online bladerboekje in je eigen website (let op: Je hebt wel zelf een betaald Issuu-account nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van deze feature).

Vraag de prijs aan

Filters in linker kolom van de website plaatsen

Overzichtspagina's locatie, evenementen en routes kun je voorzien van filters. Deze staan standaard bovenin beeld. Dankzij de inspanningen van Merk Fryslân is het nu ook mogelijk om deze filters in een zijbalk te plaatsen. Op deze kun je uitgebreidere filtering aanbieden die altijd in beeld blijft staan. Verrijk de filters met iconen en je biedt je bezoeker een frisse en eigentijdse manier om door het mooie aanbod te zoeken. Bekijk de uitagenda van Friesland maar eens. 

Vraag de prijs aan

 

Automatisch Plaece News ontvangen?

Plaece News wordt iedere maand verzonden aan alle licentiehouders van Plaece. Ontvang je deze nog niet, meld je dan hier aan.